Ljubezen med hekerji in žvižgači je usahnila zaradi najnovejšega projekta Wikileaksa. Gre za objavljanje več kot 200 tisoč strani izvlečkov dokumentov iz Stratfora, privatne varnostne organizacije, ki tesno sodeluje z ameriškimi vladnimi agencijami in velikimi korporacijami. WikiLeaks je dokumente dobil ravno od Anonimnih, saj so njihovi člani vdrli v baze Startforja, ta teden pa naj bi spletni žvižgač objavil prvi sveženj dokumentov in s tem obelodanil način delovanja ameriške politike.

WikiLeaks je tako sporočil, da bodo ravno v času predsedniške kampanje v ZDA informirali ljudi o tem, kakšna je dejansko njihova vlada, istočasno pa so dokumente objavili na svoji spletni strani in jih ''zaklenili'' s pay-wallom (plačilnim zidom), ki bralce prosi za donacijo, da bi lahko v zameno prebrali dokumente.

Poteza je razjezila Anonimne, ki so dejali, da gre za izdajo in za ''pokvarjeno, popolnoma neetično postopanje WikiLeaksa.'' ''S takim početjem boste izgubili vse zaveznike, ki jih imate,'' so na twitterju zapisali hekerji in dodali, da želijo, da žvižgača ''pogoltne ogenj''.

Potem, ko so se Anonimni razbesneli na WikiLeaksom, so slednji plačljivost dokumentov takoj umaknili, a hekerjem to vseeno ni bilo dovolj. Anonimni namreč trdijo, da so že dalj časa nezadovoljni z delovanjem WikiLeaksa, ki se je po njihovem mnenju spremenil v ''cirkuško organizacijo''. Hekerji trdijo, da organizacija preveč pozornosti posveča svojemu snovalcu Juliannu Assangu in preveč denarja potroši za njegovo pomoč, podporo in poskuse, da ga ne bi izročili v ZDA.

WikiLeaks bi moral biti večji in pomembnejši od svojega očeta, menijo Anonomni. ''Nočemo napasti WikiLeaksa, glede na to, da so tudi oni medij. Medijev ne napadamo. In že vnaprej hočemo povedati, da v kolikor bo v prihodnosti prišlo do kakršnegakoli napada na strani WikiLeaksa, to nismo bili mi. Vsak, ki bo govoril drugače, bo lagal. A od danes dalje Anonimni ne bodo več pomagali in odobravali WikiLeaksa in Julliana Assanga.''