Korejski gigant je obtožbe o patentni kraji dodal že obstoječi tožbi proti Applu na sodišču v kalifornijskem San Joseju. Spomnimo, Apple je na istem sodišču 24. avgusta dobil tožbo proti korejskemu gigantu, vredno 1,05 milijarde dolarjev (812 milijonov evrov) v odškodninah. Začetek obravnav o iPhonu bo po poročanju Bloomberga šele v letu 2014.

"Takoj, ko je bil iPhone 5 dan v prodajo, je Samsung začel z raziskovanjem," je zapisano v izjavi za javnost podjetja. "Ugotovili smo, da iPhone 5 krši dva standardna patenta in več dodatnih," so še dodali. Dva naječja izdelovalca pametnih mobilnikov sicer bijeta patentne boje na štirih celinah v želji, da ohranita svojo prevlado na trgu, vrednem 219 milijard dolarjev (169 milijard evrov).

Ameriška okrožna sodnica Lucy Koh je včeraj razveljavila še začasno prepoved prodaje Samsungovih tabličnih računalnikov Galaxy Tab 10.1 v ZDA. Porota je pred dnevi namreč ugotovila, da Samsung ni kršil patenta, ki je bil podlaga za prepoved prodaje tabličnega računalnika, tako je bila danes ta prepoved umaknjena. Predstavniki Appla so sicer vztrajali, naj Kohova ohrani prepoved prodaje, saj po njihovih navedbah Galaxy Tab krši tudi druge Applove patente.