Odvetniki na Novi Zelandiji živečega Nemca Kima Dotcoma pravijo, da je bilo zaslišanje prestavljeno na 25. marec, saj obramba od ameriškega tožilstva še vedno ni prejela dveh sodniških pregledov v zvezi z izdajo nalogov in razkrivanjem dokazov.

FBI trdi, da je Dotcom zabavni industriji povzročil več kot 500 milijonov dolarjev škode, sam pa naj bi se okoristil z 175 milijoni dolarjev s pomočjo distribucije zaščitenih vsebin brez primernih dovoljenj. Obramba vztraja, da je Megaupload zgolj omogočal shranjevanje podatkov na spletu in ni kršil zakonov v zvezi z avtorskimi pravicami.

Zamik primera sledi odločitvi novozelandskega visokega sodišča, ki je junija ocenilo, da so nalogi, ki jih je policija uporabila za preiskavo na Dotcomovem domu, ter FBI-jevo kopiranje dokazov in pošiljanje le-teh v ZDA, nezakoniti.

Dotcom in še trije osumljenci so bili aretirani februarja, potem ko je novozelandska policija vdrla v dom ustanovitelja Megauploada, kjer so v imenu FBI zasegli računalniško opremo. Po raciji so ameriške oblasti onemogočile dostop do Megauploada in sorodnih strani za izmenjavanje podatkov, ki so znašale kar 4 odstotke celotnega spletnega prometa. 38-letnik je med čakanjem na razplet v svojem domu v Aucklandu ta teden povedal, da bi Megaupload lahko zopet pričel delovati.