Informacijski velikan Google se bo s kampanjo z naslovom Legalize Love (Legalizirajte ljubezen) začel močneje boriti za pravice istospolno usmerjenih ljudi v državah, kjer je dotična zakonodaja pomankljiva ali diskriminatorna.

Iste pravice izven Googla kot znotraj njega

"Želimo, da bi naši istospolno usmerjeni zaposleni imeli enake pogoje za življenje zunaj naših ustanov, kot jih imajo za delo v naših pisarnah," je dejal vodja oddelka za raznolikost v Googlu Mark Palmer-Edgecumbe.

Google se bo osredotočil na razvijanje zavezništev z lokalnimi podjetji in organizacijami. Banka Citigroup in revizorska hiša Ernst & Young sta se med prvimi pridružila kot partnerja v kampanji. Projekt bo deloval kot ogrodje za že vzpostavljeno strategijo aktivizma podjetja Google po celem svetu, osredotoča pa se na nekatere dele Azije in Evrope, so dejali predstavniki podjetja v ZDA.

Pomanjkljivi ali diskriminatorni zakoni

V sporočilu za javnost so zapisali: "Legalize Love je kampanja za spodbujanje varnejših pogojev na delu za istospolno usmerjene ljudi, tako zunaj kot znotraj pisarne. Osredotoča se na države, kjer so zakoni, ki opredeljujejo pravice istospolno usmerjenih ljudi, pomanjkljivi ali diskriminatorni."

Organizacija Human Rights Campaign je podjetje Google uvsrtila med podjetja, ki zagotavljajo najbolj prijazna delovna mesta za istospolno usmerjene ljudi. Pojavila so se tudi namigovanja, da bo Google v kampanji zahteval predvsem legalizacijo istospolnih porok, predstavniki podjetja pa so navedbe zanikali in odgovorili, da se bo kampanja osredootočila predvsem na človekove pravice in diskriminacijo na delovnem mestu.