Računalniški hekerji so danes na enega izmed ruskih spletnih forumov naložili zakodirano datoteko, kjer naj bi se skrivala gesla uporabniških računov, piše BBC. Omrežje LinkedIn, ki ima okoli 150 milijonov uporabnikov, je na svojem twitter profilu že objavilo novico, da preiskujejo možno krajo podatkov.

Raziskovalec za informacijsko varnost Graham Cluley je za medije že potrdil, da se v kodiranih podatkih skrivajo gesla. "Uporabnikom omrežja priporočamo, da preventivno spremenijo gesla. Če za več omrežij uporabljajo enako geslo, naj ga spremenijo tudi na ostalih omrežjih," je povedal Cluley.

Problem je namreč tudi v tem, ker lahko tatovi gesel sedaj vdrejo tudi v druge račune, kot so google, amazon in drugi. Linkedin je prizadetim, ki so jim ukradli gesla, že zaprl račun in bodo dobili elektronska sporočila z nadaljnjimi navodili. Pri tem pa je treba biti spet previden, saj bodo sporočila, zamaskirana kot da so Linkedinova, pošiljali tudi nepridipravi. Podjetje sporoča, da njihova sporočila ne bodo vsebovala nobenih povezav.