O tem, kdaj naj bi optimus LTE 2 začel svojo komercialno pot, v podjetju še niso veliko povedali. V Južni Koreji naj bi ga začeli tržiti kmalu, za domačim trgom naj bi nato najprej sledila Severna Amerika.

Kot nakazuje že samo ime, novi mobilnik s 4,7-palčnim (12-centimetrskim) zaslonom in dvema gigabajtoma pomnilnika RAM podpira mobilna omrežja četrte generacije, ki temeljijo na tehnologiji LTE.

Optimus LTE 2 poleg tega po navedbah proizvajalca prinaša zmogljivejšo baterijo, tako da naj bi z enim polnjenjem omogočala za 40 odstotkov daljše delovanje kot baterija lani predstavljene predhodne različice.

LG je v zadnjih letih izgubljal delež zaradi zaostajanja za konkurenti na hitro rastočem trgu pametnih mobilnikov in ostre konkurence pri cenejših modelih.

V podjetju so se zato odločili, da se bodo bolj osredotočili na trg pametnih mobilnikov. Upajo, da bodo z novim modelom lažje konkurirali vodilnim proizvajalcem pametnih mobilnikov, kot sta Samsung in Apple.

Samsung Electronics je svoj najnovejši paradni pametni mobilnik galay S3 predstavil v začetku maja, Apple naj bi letos predstavil novi iphone 5.