Siri je namreč pričela odgovarjati, da je najboljši pametni telefon vseh časov Nokiina Lumia 900, ko se je novica o mnenju osebne svetovalke razširila prek spleta, pa so njeni ustvarjalci pri Applu hitro posegli v njeno "svobodo vesti“ in ji "oprali možgane“ z novim popravkom.

Siri sedaj nič več ne govori, da je najboljši telefon Lumia 900, temveč pridno odgovarja, kar si želijo slišati njeni starši, da je najboljši pametni telefon seveda iPhone 4S. Seveda pri tem ni tako neposredna in pove, da gre za telefon, ki ga držijo v rokah, ali pa da se verjetno šalijo, če jo sprašujejo kaj takega.

Do napake v programu je sprva prišlo, ker se Siri pri svojih odgovorih močno zanaša na spletno stran Wolfram Alpha, ki je izbrala prav Nokiino Lumio 900 za najboljši pametni telefon na podlagi štirih različnih ocen s petimi zvezdicami. Če na spletni strani Wolfram Alphe napišete, kateri je najboljši pametni telefon vseh časov, sicer ne boste več dobili odgovora, da je to Lumia 900, saj je na prvem mestu sedaj HTC Trophy Black, je pa kljub temu jasno, da so pri Applu v popravek zapisali, naj Siri pri tem konkretnem vprašanju zanemari odgovore strani, ki ji sicer pomaga odgovoriti na večino drugih vprašanj.