"Preko preprostega domačega računalnika lahko odslej številni zainteresirani odkrivajo čudesa starega Egipta," je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Mehdi Tayoubi iz omenjenega podjetja. Med drugim je mogoč virtualni sprehod po notranjščinah nekaterih piramid.

"Virtualni obiskovalci se lahko sprehajajo po Gizi, obiščejo skrbno restavrirane grobnice, vstopijo v hodnike in prehode, dostopni pa so jim tudi podatki o pokojnikih iz posameznih grobnic, pa tudi datumi odkritja in informacije o predmetih, ki so bili najdeni v grobnicah," so v izjavi za javnost zapisali v podjetju.

Na platoju na obrobju Kaira se nahaja obsežna nekropola. V smeri od zahoda proti vzhodu je dolga dva in v smeri od severa proti jugu 1,5 kilometra. Na njej se nahaja več piramid, med njimi znamenita Keopsova piramida.

"Nekropola v Gizi je ogrožena... Ogrožata jo tako urbani razvoj kot vandalizem," so zapisali v podjetju in dodali: "To sproži dve na videz nezdružljivi vprašanji: kako to dediščino ohraniti in kako jo narediti dostopno kar najširšemu občinstvu." Odgovor je po njihovem prepričanju svetovni splet.