Vsak uporabnik bo lahko po spletu brezplačno surfal eno uro na dan, nato pa mu bo operater dostop do spletnih strani zaračunal. Dostop do strani vseh javnih zavodov, občinskih uradov oz. strani, ki so kakorkoli povezane z MOL, bo brezplačen ves dan. Uporabnika bo najprej usmerilo na spletno stran mesta Ljubljane, nato pa bo lahko izbral stran, ki jo želi obiskati.

Po končni uvedbi sistema bo z brezžičnim signalom in dostopom do spleta pokritih 90 odstotkov območja širšega središča mesta, 80 odstotkov naseljenega območja do obvoznice ter 35 odstotkov preostalega naseljenega območja do meja MOL-a.

Pri Telekomu trenutno še ne vedo, kako bodo plačljive vsebine zaračunavali, prav tako še ni jasno, ali bo prenos podatkov omejen. Sprva bo hitrost prenosa podatkov neomejena, nato pa bodo glede na število uporabnikov in njihov način uporabe hitrost morda tudi omejili.

Kako bodo pri operaterju merili čas, ki ga je določen uporabnik v določenem dnevu že preživel na ljubljanskem brezžičnem omrežju, prav tako še ni znano. Sistem bo sicer uporabniku omogočal, da splet obišče večkrat dnevno, če njegov obisk ne preseže skupnega časa ene ure, da torej svojo brezplačno uro razdeli na več krajših delov, na primer trikrat po dvajset minut.