In medtem ko stereotipi kažejo na to, raziskovalci odkrivajo nekaj popolnoma drugega. Državna univerza v Ohiu je namreč izvedla raziskavo, ki je pokazala, da se pri multitaskingu oba spola odrežeta enako slabo.

Profesor Zheng Wang je z ekipo raziskovalcev prišel do zaključka, da multitasking kot na primer gledanje televizije, medtem ko beremo, tako moškim kot ženskam sicer daje nek čustveni naboj, drugega učinka pa nima.

Raziskovalci so pravzaprav skušali ugotoviti, zakaj je opravljanje več stvari hkrati sploh tako priljubljeno, zlasti zato, ker so že mnoge raziskave v preteklosti pokazale, da je slabo za posameznikovo storilnost. Raziskovalcem so na pomoč priskočili študenti, ki so med gledanjem filma ali branjem knjige pošiljali tekstovna sporočila ali med branjem knjige še gledali televizijo.

Vsi sodelujoči so med multitaskingom pokazali "evforijo", ko so istočasno delali več stvari manj zadovoljni pa so vendarle bili tisti, ki so med branjem knjige gledali televizijo. Vendarle pa so raziskovalci ponovno prišli do zaključka, da je bil multitasking pri vseh enako neproduktiven.