Pastebin se trenutno zanaša na sistem poročanja o zlorabah, ki lastnika opozori, da je določeno vsebino treba umakniti. 28-letni Nizozemec Jeroen Vader je stran od prvotnega lastnika kupil v začetku leta 2010. V tem času mu je uspelo stran narediti bolj priljubljeno, saj vsak mesec v povprečju privabi 17 milijonov obiskovalcev, denar pa stran služi s pomočjo oglasov.

Mnogi obiskovalci strani si z njo pomagajo pri spremljanju najbolj aktualnih tematik, povečini pa jih na strani objavljajo ljudje, ki se povezujejo bodisi s hektivisti Anonimnimi bodisi s skupinama Antisec ali Lulzsec.

Na Pastebinu uporabnike sicer prosijo, naj na strani ne objavljajo seznama gesel ali osebnih podatkov. Vader je pojasnil, da trenutno prek sistema za opozarjanje v povprečju prejme okoli 1200 poročil o zlorabi na dan. "Kmalu bom zaposlil nekaj dodatnih ljudi, ki bodo nadzorovali vse vsebine objav, ne pa le tiste, ki jih drugi prijavijo,“ je dejal za BBC. "Upamo, da bomo tako pospešili hitrost umika občutljivih informacij s spletne strani.“

Vader je potrdil govorice, da so njegovo stran blokirali v Pakistanu in Turčiji, potem ko so na njej objavili podatke z lokalnih podatkovnih baz, v katere so vdrli hekerji. Je pa dodal, da ljudje v obeh državah še vedno najdejo način, da stran obiščejo, saj se je obisk v omenjenih deželah zmanjšal le za polovico.

Sicer pa je tudi Pastebin tarča neznanih hekerjev. "V zadnjih treh mesecih ni minil niti en dan, da ne bi bili tarča nekega napada,“ je razložil. "Sem pa slišal, da nekateri radi preizkušajo svoje zmožnosti hekanja ravno na naši strani.“