Merklova je Dorseya sprejela v svojem uradu, potem ko je slednji na Twitterju izrazil željo, da se na tem omrežju tudi ona pridruži voditeljem, kot sta ameriški predsednik Barack Obama in britanski premier David Cameron, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pravkar sem pristal v Berlinu, da obiščem kanclerko Angelo Merkel. Že dalj časa sem se hotel srečati z njo. Svet jo potrebuje na Twitterju," je zapisal Dorsey.

A tiskovni predstavnik Merklove Steffen Seibert je obelodanil, da najvplivnejše ženske na svetu po oceni ameriške revije Forbes uporaba Twitterja ne zanima. "Še naprej bom jaz, kot vladni tiskovni predstavnik, na Twitterju pisal sporočila o delu kanclerke," je dejal Seibert.

Dorsey pa je kljub temu dejal, da je imela Merklova zanj pripravljena številna vprašanja. "Super pogovor o Twitterju s kanclerko Angelo Merkel. Rada piše sporočila in razmišlja kot znanstvenik. Za vedno radovedna," je zapisal na Twitterju.

Merklova, sicer po izobrazbi fizičarka, je velika ljubiteljica pošiljanja kratkih telefonskih sporočil. Na svoji strani na omrežju Facebook pa ima več kot 114.000 oboževalcev.