Že pred podelitvijo prestižnih nagrad je bilo jasno, da se bosta v kategorijah za najboljši pametni telefon in tablico potegovala Apple in Samsung, ki sta si na koncu razdelila nagradi.

Samsung je imel v kategoriji najboljših pametnih telefonov dva predstavnika Galaxy S2 in Galaxy Nexus, konkurenco pa so sestavljali še iPhone 4S, HTC-jve Desire S in Nokiina Lumia 800. Na koncu je "oskarja“ za pametne telefone prejel Galaxy S2, ki je v vsega devetih mesecih zabeležil več kot 20 milijonov kupljenih primerkov.

Poleg nagrade za najboljši pametni telefon prejšnjega leta, je Samsung prejel nagrado tudi v kategoriji najboljšega proizvajalca mobilnih naprav v letu 2011.

Zmaga v kategoriji najboljših tablic je pripadla Applu in njegovemu iPad 2, ki je bil razglašen za najbolši izdelek v tej kategoriji. Najboljši "navadni“ mobilni telefon je postal Nokiin model C3-00, najboljša aplikacija pa je postala WhatsApp, podjetja WhatsApp Inc.

Nova naprava, ki je bila na sejmu deležna največ pozornosti je bil Nokia 808 PureView. Googlova aplikacija Google Zemljevidi za Androida je prejela nagrado v kategoriji najboljše mobilne storitve, najboljša mobilna aplikacija za uporabnike pa je postala izredno popularna igra Angry Birds Rio.

Podelitev nagrad pa bo verjetno zanimiva tudi v prihodnjem letu, saj na trg prihaja Microsoftov Windows Phone 7, najavljen pa je tudi izid tablice Windows 8. Pričakovati pa gre tudi ponovitev spopada titanov Appla in Samsunga, predvsem zaradi izida iPhone 5 in Samsung Galaxy S3. Če gre verjeti govoricam o sposobnostih obeh naprav, bo šlo za pravi "zveri“.