Stratfor se "opisuje kot globalna obveščevalna agencija, njen cilj pa je, da postane prva obveščevalna agencija na svetu, ki bi tudi ameriške učila, kako naj delajo," je pojasnil Assange. Stratfor poročila pošilja vladam in vojskam ter tudi zasebnim organizacijam in univerzam. In kdo so te zasebne organizacije, se je vprašal Assange: "Naftne družbe, ameriške zračne sile, banke in tudi marinci."

Julian Assange je na konferenci napovedal objavo novega odkritja, na katerega so naleteli v nedeljo zvečer. Stratfor naj bi po naročilu Coca Cole nadzoroval aktiviste organizacije Peta. Podpredsednik Stratforja Fred Burton je Coca Coli ponudil neomejen dostop do podatkov o Peti. Korporacijo je zanimalo predvsem, koliko je aktivistov v Kanadi, ZDA in Veliki Britaniji.

Stratfor je preiskoval tudi WikiLeaks in Juliana Assangea, kar bodo prav tako objavili v prihodnjih dneh. O spletni strani in njenem ustanovitelju naj bi bilo več kot 4000 majlov, ameriška vlada pa je hotela v javnosti to prikazati kot veliko težavo.

"To ni organizacija, ki samo zbira informacije prek informatorjev, temveč se nanje tudi odzove," je opozoril Assange.