Apple bo 7. marca na dogodku v San Franciscu predstavil tretjo različico iPada. Njihova uradna spletna stran sporoča, da bo imel novi iPad poseben "retina“ zaslon s štirikrat večjo ločljivostjo kot prejšnji model. Prav tako se bodo uporabniki prek te naprave priključili na novo ameriško omrežje 4G, ki se pri pametnih telefonih do sedaj ni dobro obneslo zaradi velike porabe baterije.

Nov Applov televizijski sistem

Predstavitev iPada 3 je bila pričakovana, saj je bil prejšnji model prav tako predstavljen marca lani, a podjetje ne odgovarja na špekulacije, da naj bi predstavili tudi nov televizijski sistem. Šlo naj bi za televizijo, prek katere se je mogoče povezati tudi z medmrežjem. Govorice je mogoče potrditi z dejstvom, da je trenutni Applov televizijska naprava v majhnih zalogah, kar ponavadi pomeni prihod nove.

Kdaj bo iPad prišel na tržišča?

Kako bo s pričetkom prodaje novega iPada pa je drugo pereče vprašanje, ki teži Applove navdušence. Apple se bo namreč moral pred pričetkom prodaje novega izdelka soočiti še z izzivi, ki jih prinaša nizko cenovni Amazonov Kindle Fire, in novi tablični računalniki z operacijskim sistemom Windows 8. Poleg tega prepoved uvoza in izvoza Applovih izdelkov napoveduje kitajsko podjetje Shenzhen Proview Technology, ki je z Applom v sporu zaradi imena za tablične računalnike.