Raziskavo je razvila in izvedla univerza Binghamton za Match.com. Pokazala je, da je kar 40 odstotkov 21-let ali več starih anketirancev odgovorilo, da niso prepričani, če se želijo poročiti, 27 odstotkov jih je povedalo, da se poročiti ne nameravajo, za poroko pa je odločeno zgolj 34,5 odstotka vprašanih.

Rezultati raziskave niso presenetili članov stroke. Sociolog Michael Resenfeld z univerze Stanford je za USA Today povedal, da je trend porok v upadu že 35 let.

"Res je, da so raziskovalci dobivali odgovore, da se ljudje, ki se niso poročali, še vedno želeli, da bi se, a menim, da bo tega sedaj vedno manj. Nova generacija je odrasla v svetu, kjer poroka ni gotovost. Če so 20 let v odraslih zvezah in še niso našli nekoga, s komer bi se poročili, so se verjetno premislili glede poroke.“

Ne samo, da se ne odločajo za poroko, tudi samski niso zaskrbljeni, ker niso v razmerjih. Raziskava je pokazala, da manj kot 12,7 anketirancev aktivno išče razmerje, 15 odstotkov pa jih je raje samskih Presenetljivo pa je, da to ne velja zgolj za anketirance med 20 in 30 leti, temveč se je izkazalo, da so samski, ki so starejši od 60 let, najbolj izbirčni, ko gre za ustalitev. Vztrajajo, da more zveza vključevati spolno privlačnost in romantiko.