Čeprav je velik del vsebin, ki so shranjene na strežnikih, verjetno nelegalnih, pa je še vedno velika količina takih, ki so. Med drugim gre za družinske in osebne fotografije, posnetke in druge dokumente. Brisanje pa je sporno predvsem zato, ker je blokada spletne strani onemogočila dostop tudi do tistih vsebin, ki so legalne.

Preplah zaradi novic, ki so prihajale iz ZDA v zadnjih dneh, pa se sedaj lahko poleže, saj je odvetnik Megauploada Ira Rothken zagotovil, da bodo podatki ostaloi nedotaknjeni vsaj še dva tedna. Ponudniki gostovanja so se namreč sporazumeli z Megauploadovim vodstvom, da kljub nezmožnosti plačila stroškov ne bodo takoj pobrisali vseh podatkov. Kljub dobri novici pa ostaja situacija nespremenjena, saj uporabniki še vedno ne morejo dostopati do svojih podatkov.

Da bi odpravili tudi to zagato, so se pri Carpathia Hosting, ki je eden od Megauploadovih gostiteljev, odločili za ustanovitev strani megaretrieval.com, s katere se bodo lahko prenesli v tem trenutku nedostopni shranjeni podatki. Kot kaže pa je ustanovitev strani še vedno odvisna od pravočasne poravnave med ameriškim sodiščem in Megauploadom.