Brisanje vsebine s strani, ustanovitelji katere so obtoženi piratstva in pranja denarja, so sicer včeraj napovedali za četrtek, 2. februarja, saj zaradi zamrznitve premoženja ustanovitelji niso bili več zmožni plačevati vsote za gostovanje na strežniku.

"Bili so tako prijazni, da so nam naklonili nekaj dodatnega časa, v katerem bomo z vlado skušali doseči nekakšen kompromis,“ je povedal Rothken. Oblasti pa so si že naredile kopije nekaterih objavljenih podatkov, ki jih bodo na sojenju uporabile kot dokaz. Izbris vseh podatkov na Megauploadu bi škodoval mnogim, ki strežnik sicer uporabljajo v legalne namene.

Ustanovitelja strani Megaupload Kima Dotcoma (znan je tudi pod imenom Kim Schmitz) in še šest drugih, ki so stran za izmenjavo datotek vodili, je ameriško ministrstvo za pravosodje prejšnji teden obtožilo, da so s kršenjem avtorske in sorodnih pravic povzročili za 500 milijonov dolarjev škode, z oglaševanjem in naročninami pa naj bi zaslužili 175 milijonov dolarjev. Če bodo spoznani za krive, jim grozi celo do 20 let zaporne kazni.