"Pozivamo vas, da nasprotovanje ACTI razširite. Glavna prioriteta je krasti in objavljati zaupne vladne informacije, med drugim elektronsko pošto in dokumente. Če odločitev slovenskega parlamenta in evropskega parlamenta ne bo odločen NE ACTI, potem bomo organizirali napad na slovenske vladne strani in objavili vrsto dokumentov ter elektronsko pošto. Slovenski vladi bomo dokazali, da ne morejo cenzurirati ljudi," so opozorili Anonimni in dodali, da je to zadnja priložnost vlade, da zavrne ACTO ali pa se sooči s posledicami.

"Pozdravljeni bratje in sestre v Sloveniji. Mi smo Anonimni. Smo decentralizirano, nenasilno gibanje, ki zahteva vladavino prava in se bori proti organiziranem kriminalu. Kot nam je znano resnični teroristi ali vlade poskušajo nadvladati in nadzirati Internet. Prepričani so, da je prav, da nam postavljajo pogoje in nas zasužnjijo. Kot smo do dokazali v Ameriki, se motijo,“ so v uvodu sporočili Anonimni.

Daleč od oči javnosti so 26. januarja slovenski predstavniki, skupaj s še 21, v Evropski komisiji podpirali kontroverzni sporazum ACTA. S tajnim podpisom ACTA so poskusi ministrstva za pravosodje postali veliko bolj transparentni – pod taktirko nekdanjega ministra za pravosodje Aleša Zalarja preganjanje kršitev avtorske in sorodnih pravic koristi zgolj vladi, so še sporočili Anonimni.

"ACTA bo uvedla nove kazni in ponudnike internetnih storitev prisilila, da nadzirajo in cenzurirajo spletno komunikacijo. S kazensko odgovornostjo internetnih ponudnikov bo ACTA predstavljala grožnjo svobodi govora na spletu in drugim oblikam deljenja podatkov. S tajnim podpisom brez širše podpore je Slovenija upala, da se bo izognila nujnemu konsenzu – tu se je uštela," so dodali.

Anonimni so v video na YouTubu še pozvali, naj se vsi nasprotniki ACTE 4. februarja zberejo na Kongresnem trgu v Ljubljani in trgu Leona Štuklja v Mariboru. "Pridite v čim večjem številu in pokažite svojim voditeljem, da se ne strinjate. Pokažite, da tudi v tako majhni državi bije veliko srce za svobodo. In skupaj zavpijmo STOP ACTA!"