To je dobra novica za proizvajalce naprav, še posebno Amazona, ki se lahko pohvali z najbolj prodajanim Kindlom, dobi pa še 30 odstotkov cene naloženih elektronskih knjig.

Toda porajajo se strahovi, da bi lahko njihov dobiček precej upadel, saj je na spletu dostopno vse večje število piratskih e-knjig, ki jih lahko uporabniki snamejo zastonj. Spletno piratstvo je po žepu močno udarilo že glasbeno in filmsko industrijo, zdaj pa je videti, da bo enaka usoda doletela tudi elektronske knjige.

Dogovor med šestimi velikimi založniki, vključno s Penguinom in Harper Collinsom, je pred kratkim povzročil veliko podražitev elektronskih knjig – nekatere so postale celo dražje kot njihove papirnate različice.

Neka piratska spletna stran se hvali: "S Kindlom ni praktično nobene zaščite proti piratskim e-knjigam. Obstajajo programi, ki enostavno spremenijo kakršenkoli del besedila v ustrezno obliko, ki jo bo uporabnik lahko bral na svojem Kindlu, kot da bi jo kupil."

Analitiki ocenjujejo, da je približno petina vseh naloženih e-knjig piratskih. Založniki se trenutno pogajajo z ameriško vlado in Googlom ter iščejo načine, s katerimi bi se lahko borili proti tej obliki spletnega kriminala.