Televizije bo izdeloval Appleov tajvanski partner, na trgu pa naj bi jih ponudili v letošnjem drugem ali tretjem četrtletju. Digitimes navaja, da se je do podatkov prebil prek virov v Tajvanu. Namigi, da se Apple pripravlja na vstop na trg televizorjev, so se v zadnjih mesecih vse bolj množili. Biografija pred kratkim preminulega ustanovitelja Applea Stevea Jobsa je tako na primer razkrila, da naj bi Jobs pred smrtjo delal na tem projektu.

Naslednja generacija že konec meseca?

Govorice o novih Applovih izdelkih ne pojenjajo: pred kratkim je s Tajvana prišla novica, da bo ameriški koncern naslednjo generacijo tabličnega računalnika iPad predstavil že konec januarja. Apple namerava na sejmu Macworld/iWorld v San Franciscu predstaviti kar dva nova modela z izboljšano ločljivostjo zaslona in obnovljenimi čipom, je poročal Digitimes, sklicujoč se na vire pri dobaviteljih.

Velikost zaslona naj bi ostala nespremenjena. Sejem, s katerega se je Apple že pred več leti umaknil, se odpre 26. januarja. Nov model iPada so doslej napovedovali za letošnjo pomlad, približno leto dni po začetku prodaje iPada 2. A že konec prejšnjega meseca so se razširile govorice, da naj bi predstavitev nove generacije tabličnega računalnika načrtovali za 24. februar, rojstni dan Jobsa. Apple je sicer znan po vztrajnem skrivanju podatkov o svojih novih izdelkih.

iPad, ki so ga začeli prodajati lani spomladi, še naprej vlada na trgu tabličnih računalnikov, pa čeprav se število njegovih tekmecev vse bolj množi. Niti številne naprave z Googlovim operacijskim sistemom Android, niti Blackberryjev playbook ali touchpad družbe Hewlett-Packard ne morejo zaustaviti iPadovega zmagovitega pohoda.

Pred kratkim je na trg tabličnih računalnikov vstopil tudi spletni trgovec Amazon s svojo napravo kindle fire. Njegova tablica je sicer tehnično bolj preprosta, a zato tudi veliko cenejša kot iPad. Kindle fire je bil doslej naprodaj le v ZDA, nemalo posameznikov po svetu pa si ga je naročilo kar prek spleta.