S prenovo twitterja, ki naj bi postopoma zaživela v prihodnjih tednih, naj bi okrepili priljubljenost med njegovimi že izkušenimi uporabniki kot tudi olajšali uporabo tistim, ki jih pogosto zmotijo simboli, kot so "@" ali "#".

Prav tako naj bi prenovljeni format olajšal nalaganje in ogled fotografij, pripetih objavam na twitterju oz. "tvitom", navaja nemška tiskovna agencija dpa.

"Poenostavili smo dizajn, da bi vam olajšali spremljanje tistega, kar vas zanima, da se povezujete z drugimi in da odkrivate kaj novega," so sporočili s twitterja.

Ohranili bodo sicer videz na vseh platformah, bodo pa uporabljali več podstrani za navigacijo med domačo stranjo, povezavami, odkrivanjem, lastno stranjo in "tvitanjem".

"Medtem ko drugi ponudniki dodajajo nove in nove zadeve, eno na drugo, bomo mi šli v popolnoma drugo smer in ponudili enostavnost v svetu kompleksnosti," je dejal prvi mož twitterja Dick Costolo.

Twitter naj bi vsakodnevno uporabljalo okoli 100 milijonov ljudi, ki objavijo okoli 250 milijonov "tvitov" na dan. Podjetje, ki upravlja to spletno omrežje, je ocenjeno na 8 milijard dolarjev, še navaja dpa.