Wozniak, ki je v preteklosti že izrazil občudovanje nad operacijskim sistemom android, je v času obiska Googlovega raziskovalnega kampusa prejel nexusa. Na twitterju je nedavno namreč zapisal, da razmišlja o nakupu.

Applov soustanovitelj pa je bil tudi prvi v vrsti za novo različico iPhona, med prvimi pa si je omislil tudi nakup Googlovega prvega pametnega telefona nexus one, vse v želji biti v koraku s časom. Vsi pa so citirali njegovo izjavo za De Telegraaf, da je operacijski sistem android boljši od Applovega konkurenta iOS-a, saj se ponaša z več funkcijami.

"Googlov operacijski sistem očitno zmaguje dirko. Kot so okna dominirala svet osebnih računalnikov, tako android počne pri pametnih mobilnih telefonih,“ je povedal, a kasneje pojasnil, da so se novinarji omenjenega nizozemskega časopisa zmotili, saj ni nikoli izjavil, da je android boljši od iOS-a.

Wozniak je opomnil, da bo android med uporabniki pametne mobilne telefonije po vsej verjetnosti dosegel izjemno priljubljenost. Skoraj vsaka aplikacija, ki jo je preizkusil, pa je bistveno boljša na iPhonu, je opomnil.

Napovedal je pravilno, saj je Googlov android, sodeč po najnovejših podatkih, najbolj priljubljen operacijski sistem na mobilnih telefonih na svetu. Wozniak pa je nedavno izrekel, da je njegov najljubši telefon še vedno iPhone.