Storitev je v tem trenutku sicer omejena na uporabnike v ZDA, saj Googlu še ni uspelo zaključiti pogajanj z glasbenimi založbami, ki bi omogočila prodajo glasbenih vsebin v tujini.

Glasba je dostopna v MP3 formatu in je enkodirana pri 320Kps. Cene za posamezne pesmi segajo od 69 centov do 99 centov in 1,29 dolarja, podobno kot pri Applovem iTunes. Ker pa Google Music nima sklenjenega sporazuma z Warner Music, bo na njihovem seznamu manjkalo nekaj znanih glasbenih izvajalcev, kot so Led Zeppelin in Princ, ki imajo vsebino dostopno na iTunes.

Iz same aplikacije Google Music na Androidu skladb sicer ni mogoče kupovati, za to je namreč potrebno skočiti v aplikacijo Market, a se po drugi strani nakupi takoj pojavijo tudi v aplikaciji Google Music. Na namiznih računalnikih bo nakupovanje podobno mogoče prek spletnega vmesnika Android Marketa.

Z Google Music pri Googlu želijo nekoliko oživiti še svoje socialno omrežje, Google+. Obe storitvi bosta med seboj precej prepleteni, saj bo deljenje glasbe s prijatelji oziroma krogi zelo enostavno, kupljene skladbe pa bo mogoče deliti tudi v celoti. Namesto 90-sekundnega predogleda bodo uporabniki, ki so v vaših krogih, vi pa v njihovih, lahko deljeno skladbo enkrat poslušali v celoti, brezplačno.