Uporabnike iPhona 4S, ki so angleščino - ZDA spremenili v angleščino – Velika Britanija pri odkrivanju telefona spremlja moški glas, ki govori z rahlim britanskim naglasom, poroča Telegraph.
Nihče ne ve kdo je glas posodil Siri in do nedavnega tudi nihče ni vedel čigav glas je pravzaprav glas Daniela, britanske različice Siri.

V intervjuju z britanskim časnikom Telegraph je Jon Briggs razkril, da je on posodil glas Danielu. Skrivnost, ki jo je Apple skrbno skrival, je sedaj razkrita. Se Briggsu obetajo pravne sankcije, ker je razkril skrivnost?

Skrivnost je razkrita (Foto: Splet).

Delo Appla predstavlja prelomnico v razvoju mobilne tehnologije

"Pet tisoč stavkov izrečenih na zelo specifičen način v treh tednih,“ je svoje delo Biggs opisal v intervjuju. Poudaril je, da je moral vsak stavek prebrati monotono in brez čustev. "Potem pa vzamejo moj glas, spremenijo vse, dodajo besede in poskrbijo za to, da se zdi kot, da sem rekel vse kar je posneto, čeprav tega nikoli nisem posnel.“ Ko je Briggs prek novega iPhona slišal svoj glas, je bil močno presenečen. "Tako resničen je in skoraj vse pove prav,“ je povedal v intervjuju.

Biggs se ima sicer za velikega oboževalca Applovih izdelkov in je prepričan, da aplikacija Siri, oziroma Daniel v Veliki Britaniji, pomeni veliko prelomnico v razvoju mobilne tehnologije.

Skrivnost razkril kljub svarilom Appla

Applov predstavnik za stike z javnostmi je Jona opozoril, da nikakor ne sme razkriti, da je Danielu glas posodil on. Vse Applove uslužbence, kar Jon Briggs tudi je, pogodba namreč zavezuje k ne izdajanju informacij o izdelkih podjetja. Briggs je opozorila ignoriral, ker trdi, da je glas posnel že šest let nazaj za neko drugo podjetje in da s Applom nikoli ni imel sklenjene pogodbe, poroča Telegraph.

Po navedbah časnika ga Apple po razkritju ni več kontaktiral.