Pred prodajnim mestom v Ljubljani se je pred odprtjem v vrsti nabralo kakšnih 80 ljudi. Pri tem sicer velja omeniti, da je Simobil, ki v Sloveniji prodaja Applove mobilnike, danes nove iphone zaradi postopne dobave in posledično majhne prve količine ponudil le na treh prodajnih mestih: v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

V drugem največjem slovenskem mobilnem operaterju so takšno zanimanje pričakovali, zaradi zelo majhnih prvih dobavljenih količin pa pričakujejo, da bodo te pošle že danes. Po odprodaji obstoječih količin bodo na prodajnih mestih ponudili možnost rezervacije telefona. Koliko mobilnikov iphone 4S je dejansko danes na voljo, uradno ne želijo razkriti.

Tovrstne vrste potrošnikov pred prodajnimi mesti z mobilnimi telefoni sicer v Sloveniji niso novost. Te so se pojavljale že ob začetku prodaje iphona 4, prejšnjega modela, pa tudi že pred leti, denimo ob prvih mobilnikih, ki so bili v Sloveniji ob naročniški vezavi na voljo po subvencionirani ceni za en evro.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novi mobilnik iphone 4S predstavil 4. oktobra, dan pred smrtjo Applovega legendarnega soustanovitelja Steva Jobsa, ki se je dolgo boril z rakom.

S 14. oktobrom je iphone 4S prišel na police trgovin v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Japonskem, kjer so sicer prednaročila začeli sprejemati že teden prej. Samo v prvih treh dneh po začetku prodaje je prodal kar štiri milijone iphonov 4S. Z današnjim dnem pa je novi iphone na voljo še v 22 državah, med katerimi je tudi Slovenija.