Human Revolution se odvija v distopični cyberpunk prihodnosti leta 2027. Države počasi izgubljajo še zadnje vzvode moči, njihovo mesto pa že zasedajo velike svetovne korporacije. Vi sta Adam Jensen, šef varnostne službe največje svetovne korporacije Seraf Industries, ki je svoje bogastvo ustvarila z izdelavo robotskih protez in izboljšav ljudi. Po hudem napadu na vaše podjetje pa ste tudi sami prisiljeni v takšno operacijo.

Pri Human Revolution gre pohvaliti predvsem možnost raznolikega pristopa k igri. Poleg klasičnega spopadanja z nasprotniki, Deus Ex omogoča tudi bolj prefinjene pristope. Da bi se izognili največjim strelskim obračunom lahko vdirate v računalniške sisteme, iščete stranske vhode in prehode ali pa izkoristite kritje ter se pretihotapite mimo nasprotnikov. Sicer imajo vsi pristopi svoje prednosti in slabosti, a je z igralnim sistemom največ pozornosti vseeno namenjeno izkoriščanju kritja in občasni uporabi nasilja.

Deus Ex: Human Revolution je dostopen za PC, Playstation 3 in Xbox 360.

Ocena: 8,5/10

Sistemske zahteve za PC:

Windows XP/Vista/Win7 * Procesor Intel Core 2 Duo 2.0 GHz ali boljši * grafična kartica serije nVidia GeForce 8000;  ATI Radeon HD 2000 ali boljša * 2 GB prostega pomnilnika (XP 1 GB) * 8.5 GB prostora na trdem disku * zvočna kartica združljiva z DirectX 9.0c