Igra ponuja štiri igralne način. V arkadnem se pomerite z lestvico računalniških igralcev, v ekshibicijskem načinu pa si izberite nasprotnika ali pa k igranju povabite prijatelje. Omogočen je tudi izredno zabaven in zanimiv karierni sistem oziroma svetovna turneja.

Sama igralna izkušnja je precej zabavna, še posebej kadar igrate proti prijateljem ali svetovno turnejo, je pa potrebno priznati, da je sama igra malce bolj dinamična, kot je resnični tenis, zaradi česar bodo razočarani ljubitelji strogih simulacij, bodo pa zato bolj navdušeni rekreativci.

Virtua Tenis 4 je dostopen za WII, Playstation 3 in Xbox 360 pri vseh pa je igro mogoče igrati tudi z opremo za zajem gibanja, zato povabite prijatelje in dnevno sobo spremenite v teniško igrišče. Vsi tisti, ki bi radi z igro na vrh turnirja dvojic  v Rolan Garosu popeljali Katarino Srebotnik, pa boste razočarani. Igra ponuja namreč zgolj 11 moških in 7 ženskih  tekmovalcev in tekmovalk, ki zasedajo vrh svetovnih teniških lestvic, poleg njih pa imate možnost igrati še peščico legend in zaklenjenih igralcev.