Kot so še sporočili iz podjetja T-2, zaradi dovolj zmogljivih povezav in televizijskih vmesnikov, na katerih deluje storitev visokoločljivostne (HD) televizije, kakovost signala ustreza standardom, ki jih potrebujejo programi v 3D-tehniki. Ti omogočajo ogled slike v tridimenzionalni obliki.

Naročniki HD-storitev lahko tako, če imajo televizijski sprejemnik, ki podpira 3D-tehnologijo, že danes spremljajo naslednje programe s 3D-vsebinami: 3D Switch, HD1 (Europe 1080) in Canal+. V prihodnje naj bi se njihovo število povečevalo.

Podjetje se je sicer odločilo, da bo v začetni fazi ta storitev, ker gre za veliko novost, na voljo brezplačno v okviru njihove HD-ponudbe.

"Pričakujemo pa, da bo zanimanje za tovrstne storitve v prihajajočih mesecih raslo - tako na strani uporabnikov kot tudi na strani ponudnikov tovrstnih vsebin. Prav od obsega slednjih pa bo odvisna tudi naša prihodnja cenovna politika," pojasnjuje direktor T-2 Uroš Rožič.

V T-2 ob tem še navajajo, da so leta 2006 kot prvi v Sloveniji in med prvimi na svetu začeli ponujati širokopasovne storitve na osnovi tehnologije FTTH, kot prvi pa so strankam ponudili tudi prenos signala visoke ločljivosti (HD).