V prvem takšnem procesu na svetu je sodnik zveznega sodišča odločil, da ponudnik spletnih storitev (ISP) iiNet ni avtoriziral ilegalnega snemanja oziroma ni imel moči, da bi ga preprečil.

"Nemogoče je zaključiti, da je iiNet dopuščal kršitve avtorskih pravic … Ni imel ustrezne moči, da bi te kršitve lahko preprečil,“ je povedal sodnik v polni sodni dvorani.

Primer, v katerem so bili združeni največji hollywoodski studii (med drugim Warner Bros, Disney, Paramount, Columbia in Twentieth Century Fox), je bil vsekakor ambiciozen poskus, s katerim so studii želeli ponudnike internetnih storitev prisiliti k ukrepanju proti piratstvu.

Za tožbo je bilo krivih na tisoče nelegalnih snemanj prek omrežja iiNet, tretjega največjega ponudnika spletnih storitev v Avstraliji. Postopek je trajal več kot 59 tednov, vse od junija 2008, vanj pa je bilo vključenih skoraj devetdeset filmov in televizijskih serij, npr. Batman Begins, Transformerji in serija Heroji.

Filmski studii so upali, da bodo s postopkom vzpostavili nekakšen globalni zgled, ki bi ponudnike spletnih storitev prisilil k ukrepanju proti piratstvu. Sodnik je priznal velike kršitve avtorskih pravic, vendar je presodil, da za to ni odgovoren iiNet, čigar stranke so snemale filme in serije s spleta s pomočjo aplikacije BitTorrent.

Direktor iiNeta Michael Malone je pozdravil „odlično“ razsodbo in dejal, da bodo morali studiji in spletna industrija najti načine, s katerimi bo legalno snemanje filmov in TV-serij bolj dostopno.