Na svetu je znanih 1,8milijona različnih rastlinskih in živalskih vrst, od katerih jih veliko število vsakodnevno umre po zaslugi ljudi, še preden jih uspemo spoznati.
Dobra novica pa je, da jih vsako leto odkrijejo med 15 in 17 tisoč novih. Nekatere od njih so že poimenovali po znanih ljudeh, tako živih, kot mrtvih.

Imenovanje novih vrst po znanih je lep način da se pozornost preusmeri na taksonomijo. Ko nekatera nova vrsta dobi ime po znani osebi, takrat javni interes zanjo postane bistveno večji. Tako je dejal direktor mednarodnega inštituta za raziskavo novih vrst v Arizoni, Quentin Wheeler, ki že več let sodeluje pri imenovanju novo odkritih vrst.

Med najzanimivejšimi je poseben lišaj, ki so ga odkrili letos in nosi ime po aktualnem ameriškem predsedniku. Ta lišaj so našli v Kaliforniji. Bivši ameriški predsednik George Bush in jegovi bivši jastrebi Dick Cheney in Donald Rumsfeld so prav tako dobili svoje soimenjake med floro in favno.

Za konec pa Wheeler še dodaja:“Bivši predsednik George Bush me je osebno poklical in se zahvalil za tako izkazano čast.“

Mimogrede, Hugh Hefner je svojega soimenjaka dobil med zajci.