"Mitja potrebuje precej nege, potrebno ga je hraniti. Zaradi pomanjkanja sredstev smo spomladi že zbrali 608 evrov in mu kupili stolček, v katerem je precej bolj stabilen, kar vzgojiteljem omogoča precej lažje delo z njim," so zapisali v sporočilo za javnost zavoda LU. Mitja obiskuje poseben program na Osnovni šoli Glazija v Celju.

A Mitja potrebuje tudi fizično aktivnost za ohranjanje mišične mase. Če bi uporabljal napravo MOTOmed, bi mu ta pomagala sproščati mišice, zmanjševati krče v nogah, ohranjati fizično moč in razgibavati okorne sklepe, so še sporočili iz zavoda. Mitja ima zadnje čase probleme s krči v nogah in, ker je priklenjen na voziček, tudi z upadanjem mišic, zato bi mu ta naprava zelo koristila. Naprava deluje brez uporabe mišične moči, prav tako pa med vadbo zazna mišične krče in na njih reagira tako, da se začne vrteti v nasprotno smer in s tem olajša krč.

Ker Mitjeva družina ni sposobna sama kupiti naprave, ki stane 2500 evrov, je s pomočjo zavoda LU organizirala dobrodelno akcijo zbiranja prispevkov.