"33. leto starosti je zadosti, da smo se popolnoma otresli otroške naivnosti in norih najstniških idej, pri tem pa še nismo izgubili mladostniške energije in entuziazma,“ je za Time rezultate raziskave pokomentirala psihologinja Donna Dawson.

"Do te starosti izgubimo nedolžnost, percepcija realnosti pa je pomešana z močnim upanjem v prihodnost in 'vse je možno' duhom ter zdravim zaupanjem v lastne talente in zmožnosti,“ je dodala Dawsonova. 16 odstotkov sodelujočih v raziskavi je razkrilo, da je bilo otroštvo njihova najsrečnejša starost, 6 odstotkov pa jih je menilo, da so bila to študentska leta.

Anketirani so povedali, da je njihov občutek sreče pri 33 prišel iz kariernega uspeha, kot tudi s strani podpornega sistema družine in prijateljev. 36 odstotkov pa jih je povedalo, da so bili najsrečnejši prav takrat, ko so se jim rodili otroci.

Več kot polovica anketiranih, ki menijo, da so 33. najsrečnejša, je hkrati pojasnila, da je življenje pri teh letih najbolj zabavno, najverjetneje zato, ker so imeli več denarja, s katerim so lahko kar najbolje užili življenje.