Projektna skupina Centralna urgentna služba Obala je bila v četrtek ob ogledu prostorov v izolski bolnišnici, ki naj bi bili namenjeni prehospitalni enoti Obala presenečena. Predstavnik izolske bolnišnice Zlatan Ravbar je namreč skupino peljal v kletne prostore bolnišnice, ki nimajo oken, urejene instalacije ali sanitarij. Kljub temu, so na ministrstvu za zdravje v sporočilu za javnost zapisali, da se lahko prostori, ki zaradi lokacije omogočajo hiter odziv enote, primerno uredijo z manjšo adaptacijo.

Selitev prehospitalne enote iz Kopra v Izolo je decembra sicer že padla v vodo, saj v izolski bolnišnici niso zagotovili minimalnih pogojev za delovanje enote. Vodstva bolnišnice in vseh treh obalnih zdravstvenih domov so nato januarja dosegli ponovni dogovor in določili novo časovnico selitve prehospitale v Izolo.

Zaradi četrtkove odsotnosti direktorjev obalnih zdravstvenih domov in direktorja izolske bolnišnice, odločitve glede stroškov in začetka adaptacije še ni bilo. Projektna ekipa se bo vnovič sestala naslednji teden, predvidoma v sredo, ko bodo postavljeni tudi roki za adaptacijo in samo preselitev, so še zapisali na ministrstvu.