V okviru projekta Never Give Up - Tečem, da pomagam bo ultramaratonec Primož Gašpirc v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure s pomočjo ekipe prostovoljcev oziroma aktivistov društva ter vseh ostalih tekačev ter pohodnikov tekel neprekinjeno 12 ur. Društvo poziva ljudi, naj se za krog, dva ali pa le za kratek sprehod pridružijo dobrodelnemu teku, ki ni tekmovalnega značaja.

Startnina za otroke in mladostnike je v obliki odpadnih zamaškov, za odrasle pa v obliki prostovoljnega prispevka. Štartno ciljni prostor bo pred hotelom Park na Bledu, kjer bosta ves čas prireditve spremljevalno dogajanje in srečelov. Vsa sredstva, zbrana s prostovoljnimi prispevki in srečelovom, pa bodo namenili izbranima družinama, so sporočili iz društva.

V Športno humanitarnem društvu Vztrajaj - Never Give Up organizirajo različne, predvsem tekaške športne prireditve. Na njih zbirajo donacije za izbrane posameznike in družine, katerih zgodbe udeležencem in donatorjem tudi predstavijo. Lani so tako s projektom 10 krogov za 10 nasmehov zbirali finančna sredstva za pomoč desetim družinam iz vse Slovenije.