Operacija je bila na mladi Alannah Shevenell izvedena pred tremi meseci, zdravniki pa so ji odstranili agresivno rakavo tvorbo, ki je napadla njen želodec, jetra, trebušno slinavko, požiralnik, tanko črevo in vranico. Operirali so jo v Children's Hospital v Bostonu, ki slovi kot ena najboljših zdravstvenih ustanov v zvezni državi Massachusetts.

"Nekaj manj kot sto dni sta Alannah in njena babica po operaciji preživeli v bolnišnici, kjer je deklica prejemala zdravila,“ so v bolnišnici zapisali v izjavi za javnost. "Ker pred tem ni učinkovala niti ena metoda zdravljenja, je direktor pediatričnega oddelka za presaditve Heung Bae Kim predlagal operacijo, v kateri bi odstranili tumor in nadomestili šest organov, ki so bili poškodovani zaradi prisotnosti tumorja,“ so dodali.

Devetletnica, ki prihaja iz zvezne države Maine, je bila srečna prejemnica organov umrlega otroka približno enake starosti, konstitucije in krvne skupine. Kim je za časopis Boston Globe povedal, da si nadejajo dekličine popolne ozdravitve. "Pri aktivnostih ne bo imela nikakršnih omejitev,“ je dodal.