V Interpolu pravijo, da so za 72-letnim Jeanom-Claudejem Masom izdali mednarodno tiralico zaradi domnevnega incidenta, ki se je zgodil junija lani. Gre za dogodek, ki nima nikakršne povezave z dejanji njegovega podjetja Poly Implant Prothese (PIP).

Spomnimo, pred nekaj dnevi so francoske oblasti priporočile odstranitev prsnih vsadkov, opozorilo pa se nanaša na približno 30.000 žensk. Sporočili so, da dokazanega tveganja za pojav rakavega obolenja ni, a se lahko zgodi, da se strgajo.

V primeru, da bo spoznan za krivega vožnje pod vplivom alkohola na Kostariki, ga lahko čakajo do tri leta zapora. V primeru aretacije v tretji državi ga lahko čaka izročitev. "Interpol še ni izdal mednarodne tiralice za Jeana-Claudeja Masa za omenjeno obtožbo, niti ne za katero koli drugo,“ so sporočili.

Tiskovna agencija Reuters poroča, da se Mas nahaja na jugovzhodu Francije, tam pa namerava ostati do nadaljnjega. Zaradi "dostojnosti in diskretnosti“ Mas še ni javno spregovoril o škandalu glede prsnih vsadkov, je za Reuters dodal odvetnik podjetja PIP Yves Haddad.

Povsod po svetu se najdejo ženske z njihovimi vsadki, daleč največ jih živi na jugu ZDA in zahodnih delih Evrope. Francoski zdravstveni minister Xavier Bertrand je Francozinjam priporočil, naj si dajo vsadke odstraniti preventivno, a je dodal, da takojšnja odstranitev ni potrebna.