Predvidoma čez tri mesece bo znano, kje točno v Pediatrični kliniki bo aparat stal in kakšni bodo stroški priprave ustreznih načrtov in dovoljenj ter gradbeno obrtniških del za ureditev prostora. V ustanovi upajo, da bodo dotlej zbrali še dovolj sredstev, da bodo lahko podpisali nakupno pogodbo ter s tem malim bolnikom omogočili bolj kakovostno zdravljenje.

Predsednica uprave Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani Biserka Marolt Meden se je zahvalila vsem donatorjem, ki so in še bodo donirali sredstva za ta pomemben nakup. Tudi družbi Siemens, ki je "razumel, da za donatorska sredstva veljajo posebni pogoji in je zato cena aparata primerna oziroma so jo bistveno znižali od prvotne ponudbe".

Direktorica Siemens Medeja Lončar je ob podpisu dejala, da je siemens magnetom aera najsodobnejši magnetno resonančni tomograf, ki je zaradi velike odprtine še posebej prilagojen slikovni diagnostiki pediatričnih pacientov. Preiskave so zelo hitre, slike pa izjemno kakovostne, kar omogoča učinkovito odkrivanje bolezni.

Generalni direktor UKCL Simon Vrhunec pa je poudaril, da je ljubljanski klinični center vrhunska zdravstvena ustanova, v kateri tudi bolniki pričakujejo najkakovostnejšo zdravstveno oskrbo. V teh težkih časih, ko se veliko govori o problemih v javnem zdravstvu, je akcija ustanove še posebej dobrodošla.