Zdravniki pravijo, da je novorojenček popolnega zdravja, obe glavi funkcionirata brez težav. Na 25-letni materi, ki sicer prebiva v ruralnem delu Brazilije, pred porodom niso opravili nikakršnih testov, zato je za nepravilnost izvedela šele nekaj minut pred porodom.

Direktor tamkajšnje bolnišnice Claudionor Assis de Vasconcelos je brazilskim novinarjem povedal, da se je ženska odločila za odhod v bolnišnico zaradi močnih bolečin v predelu trebušne votline. "Ko so zdravniki na njej opravili teste, so videli, da ima dojenček dve glavi, zato bi normalni porod predstavljal ogromno tveganja tako za mater kot za otroka. Cesarski rez je trajal eno uro, saj je dojenček sedel,“ je povedal.

"Kljub vsem težavam, saj smo le manjša bolnišnica, smo uspeli rešiti tako mater kot dojenčka, kar je bil tudi naš cilj. Veliko presenečenje pa je bilo, da je dojenček v dobrem zdravstvenem stanju,“ je še dejala de Vasconcelos. Ženska že ima tri otroke, ob porodu pa naj ne bi bila negativno presenečena. "Prav nasprotno, dojenčka je celotna družina sprejela z velikim veseljem.“

"Mati mora nahraniti obe usti, dojenček se cel čas nahaja pri njej,“ je še povedal direktor. Sicer so žensko in dojenčka s helikopterjem včeraj odpeljali v večjo bolnišnico in na obeh opravili dodatne teste. Še ta teden naj bi oba spustili domov. Gre za drugi primer rojstva dojenčka z dvema glavama v Braziliji letos.

27-letna Sueli Ferreira je rodila takšnega dojenčka, ampak je ta zaradi pomanjkanja kisika v eni od glav umrl nekaj ur po rojstvu.