V ponedeljkovi obravnavi o morebitnem odvzemu licence Kaničevi pred Zdravniško zbornico Slovenije je, kot je razvidno iz magnetograma, katerega del je STA pridobila od zbornice, mariborska pediatrinja dejala: "Če bi od tistega trenutka dalje, ko je bila konzultirana Ljubljana, vse potekalo tako kot bi moralo, bi deček zagotovo imel, ne glede na mojo zmotno diagnozo, veliko možnosti da preživi."

Ob tem je dejala, "da zdravljenje tudi po postavljenem sumu na presnovno motnjo ter konzultacijah in premestitvi v metabolni center ni bilo ustrezno".

Kaničeva je tudi dejala, da ne bi "nikakor" še enkrat ravnala enako, kot je v primeru zdravljenja Bora Nekrepa. Če bi bolnik imel Reyev sindrom, kot je to napačno diagnosticirala pri Boru Nekrepu, bi bolnika poslala na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, če pa bi imel prirojeno presnovno motnjo v ciklusu sečnine, ki jo je deček imel v resnici, pa bi ga poslala v avstrijski Gradec, je pojasnila.

Takšnih navedb v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, kjer so zdravili Bora Nekrepa po prevozu iz Maribora, nočejo komentirati. Kot so zapisali, zdravljenje dečka doslej javno niso komentirali, zato tudi teh izjav Kaničeve ne bodo. Sicer pa je tudi nemški specialist za medicino otrok in mladine, ki se ukvarja s presnovnimi boleznimi, Berthold Koletzko imel pripombe na potek zdravljenja dečka po premestitvi v Ljubljano.

Obravnava o morebitnem odvzemu licence Kaničevi se je na zdravniški zbornici začela 18. oktobra, predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan, ki primer vodi, pa naj bi odločitev sprejela kmalu. Okrožno sodišče v Mariboru je oktobra letos Kaničevo spoznalo za krivo malomarnega zdravljenja Bora Nekrepa. Sodnica ji je naložila deset mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let.