Uvoznik igrače je sicer razložil, da je igrača pred pričetkom uvoza prestala teste na Zavodu za zdravstveno varstvo Maribor, opravljene so bile analize fizikalnih in mehanskih lastnosti, vnetljivosti in kemijskih lastnosti v posameznih barvah tekstila.

Žice pogledajo skozi blago

Na napako na igrači je uvoznika opozorila ena od strank sama. Igračo so pregledali in ugotovili, da je pri izdelavi plišaste štorklje prišlo do napake v izdelavi. Žičke, ki se nahajajo v nogah plišaste igrače lahko med igro predrejo tkanino in pogledajo ven, kar pa seveda predstavlja nevarnost poškodbe. Kljub temu pa uvoznik na srečo še ni prejel nobenih pritožb ali inforamcij o poškodbah.

Žice pogledajo skozi blago. (foto: ZPS)

Igračo vrnite, ne uporabljajte je

Uvoznik igračo že odstranjuje iz prodaje, Zveza potrošnikov pa svetuje, da vsi, ki ste plišastega Štorka kupili, igračo vrnete v najbližjo polsovalnico trgovine Baby Center. Računa ne potrebujete, upravičeni pa ste do povračila kupnine.

Opozarjajo vse kupce, naj upoštevajo navodila uvoznika in igrače ne uporabljajo.

V kolikor vas zanimajo dodatna pojasnila, se obrnite na uvoznika Čuri Muri d.o.o, Letališka 27, 1000 Ljubljana, tel: 01/5197662 ali na prodajalca: Baby Center d.o.o., Letališka cesta 3 c, 1000 Ljubljana, poprodajna služba: 080 28 81.