Statistika Rdečih noskov kaže, da so lani obiskali kar 10.095 otrok v bolnišnicah, 173 otrok v rehabilitacijskih centrih ter 3333 otrok in odraslih s posebnimi potrebami ter starostnikov - skupaj torej kar 13.600 potrebnih pomoči. Te številke so tako visoke tudi zato, ker morajo nekateri otroci žal ostati v bolnišnicah več tednov ali se vračati na terapije in jih zato večkrat obiščejo.

Pomemben korak naprej je bila tudi izvedba pilotskega projekta Dežurni klovn na pulmološkem oddelku ljubljanske pediatrične klinike. Klovn zdravnik je bil junija na oddelku stalno prisoten in speljal malčkom pozornost stran od injekcijskih igel in inhalacijske naprave. Dobro so ga sprejeli ne le bolniki, temveč tudi starši in osebje. Klovni bodo spet dežurali letos marca.

Do marca lahko v poslovalnicah NLB, d. d. po Sloveniji v zbiralnike, ki so postavljeni na vidnih mestih, oddate evrske bankovce in kovance, star denar ali denar drugih še obstoječih valut in na tak način podprete dejavnost Rdečih noskov. Rdeči noski so humanitarna organizacija, ki že sedmo leto skrbi za klovnsko oskrbo slovenskih bolnišnic. So člani mednarodne organizacije RED NOSES International (RNI), v kateri deluje 244 klovnov, ki na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Nemčiji, Avstriji, na Novi Zelandiji in od lani tudi na Hrvaškem obiščejo 295.305 bolnih otrok in odraslih na leto, so še sporočili iz Rdečih noskov.