Teden dojenja je skupna akcija številnih svetovnih organizacij, ki podpirajo dojenje. Vsako leto ga obeležujejo v več kot 120 državah po svetu. Poteka pod okriljem Svetovne zveze za dojenje s podporo Svetovne zdravstvene organizacije. Svetovni teden dojenja sicer poteka v tednu od 1. do 7. avgusta, v nekaterih državah, tudi v Sloveniji, pa ga obeležujemo v prvem tednu oktobra.

Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije bo ob teden dojenja danes pripravilo strokovno srečanje z naslovom Doječe matere, otroci in zdravila, ki bo potekalo v kulturnem centru Laško. V sklopu številnih aktivnosti bo društvo 5. oktobra organiziralo dan odprtih vrat v porodnišnicah Maribor in Celje ter redno tedensko srečanje skupine za podporo dojenju v zdravstvenem domu Adolfa Drolca v Mariboru. Teden dojenja se bo 7. oktobra zaključil z informativno stojnico na glavnem trgu v Celju.

Društvo bo v sodelovanju z Mestno občino Celje izdalo dve publikaciji, ki bosta zainteresiranim na voljo v porodnišnicah, zdravstvenih domovih, šolah za starše, srednjih in visokih zdravstvenih šolah v Sloveniji ter na informativni stojnici v Celju. Informacije, ki jih matere prejmejo od zdravstvenega osebja imajo namreč velik vpliv na odnos mater do dojenja.