Znanstveniki prav tako upajo, da bodo pri neplodnih moških odkrili še več genskih deformacij. Trenutno namreč zdravniki v večini primerov ne morejo odkriti vzroka za moško neplodnost, čeprav je ta kar v polovici primerov kriva za to, da par ne more imeti otrok. Glede na nedavne raziskave je moška neplodnost postala precej običajen pojav znotraj določenih družin, in znanstveniki zato verjamejo, da obstaja neka genska pot, vsaj v določenih primerih.

Nova raziskava dokazuje, da zaradi okvare omenjenega gena pride do neplodnosti, čeprav pri moškem ni znakov kakršnekoli telesne okvare. Mutirani gen namreč onemogoča pravilen nastanek sperme.

Znanstveniki so testirali 315 moških, ki so bili sicer videti zdravi, a njihovo telo iz nepojasnjenih vzrokov ni proizvajalo sperme. ''Menimo, da ima kar 4 odstotke moških to motnjo zaradi spremenjenega omenjenega  gena,'' zaključi eden izmed francoskih znanstvenikov. In čeprav gre za relativno majhno številko, znanstveniki verjamejo, da bi lahko v nadaljnjih raziskavah našli še več podobnih anomalij in tako še bolj odstrli tančico skrivnosti, ki se vleče okoli moške neplodnosti. V sam proces nastajanja spreme je namreč vključenih veliko genov, ki bi lahko bili vzrok za motnje.