Študija, objavljena v znanstveni reviji Heart, je sledila psihičnemu in fizičnemu zdravju 6000 posameznikom v srednjih letih za obdobje petih let. Raziskovalci so ob objavi izsledkov posvarili, da bi morali biti zdravniki pri pacientih s srčnimi boleznimi pozorni tudi na morebitno prisotnost depresije.

Znanstveniki iz University College London in University of Versailles so odkrili, da imajo ljudje s srčnimi boleznimi kar za 67 odstotkov večjo možnost za smrt v primerjavi s tistimi, ki nimajo ali srčne bolezni ali depresije.

Kombinacija srčne bolezni in depresije pa je kar potrojila možnost smrti ter početverila tveganje za smrt zaradi kardiovaskularne bolezni.

Amy Thompson, ena od raziskovalk, je dodala: "Ta študija nadgrajuje prejšnje, ki so odkrile, da je depresija povezana s koronarnimi srčnimi boleznimi. Redna telesna vadba in uživanje zdrave in uravnotežene prehrane lahko izboljša slabo počutje – kar je dobra novica tako za vaše psihično kot telesno stanje. Če imate ali nimate srčne bolezni, če menite, da ste depresivni, je nujno, da odidete na pogovor s svojim zdravnikom.“