Po običajni srčni operaciji, obsevalni terapiji in kemoterapiji je bila njegova zadnja možnost revolucionarna operacija, s pomočjo 'skalpela', ki je pravzaprav usmerjeno obsevanje.
Cybernož so tako prvič uporabili za obsevanje srca, zdravniki pa so prepričani, da bo lahko metoda uporabna tudi za druga obolenja srca.

Obsevalni žarki, nadzorovani z robotsko roko, ki omogoča natančnost enega milimetra, omogočajo napad na tumor, ob tem pa upoštevajo dihalne vzorce in premike telesa, da žarki ne bi napadli tudi zdravih vlaken. V konkretnem primeru so v pacientovo srce zdravniki vsadili drobce zlata, kar je cybernožu omogočili natančnejše obsevanje.

Ker je bil poseg eksperimentalen, ga zavarovanje g. Kilbyja ni krilo. 22 tisoč funtov je tako plačal sam. „Moja izbira je bila, ali naj poskusim s Cybernožem ali pa umrem pred božičem. Žena in otroci so mi povedali, da si ne želijo dediščine, zato smo se odločili za operacijo.“

Tumor se je zmanjšal že za 40 odstotkov, v prihodnjih tednih pa naj bi se še precej bolj.

Kardiolog John Coltart iz Harley Street Clinic v Londonu je dejal, da so tumorji v srcu izjemno redki, Cybernož pa bo po njegovem mnenju morda postal najbolj primerna metoda za zdravljenje te rakave bolezni.