Otroci si bodo razstavo najprej ogledali, se o njej pogovorili in se nato v postavljeno instalacijo še sami aktivno vključili. Za govorniškim odrom bodo lahko povedali svoj "govor" in se tako preizkusili v vlogi govornika. Pri tem bodo lahko spregovorili o svojih pogledih na svet, o okolju v katerem živijo, o težavah s katerimi se soočajo ... in nato še napisali ali narisali svoje mnenje, ideje, želje, poglede na svet, na naravo, na družbo in okolje v katerem živijo. Ostali otroci – poslušalci jih bodo poslušali ter vzpodbujali ali zavračali. Tako bodo tudi otroci del same razstave, del zvočne in video instalacije, saj bo dogodek zabeležen z video snemanjem (posnetek s CD-jem bodo lahko odnesli s seboj). Njihovi izdelki pa bodo razstavljeni na posebnem stojalu do konca razstave.

Delavnica bo potekala v Kibeli (Ulica kneza Koclja 9, Maribor) od 16. do 18. ure, in sicer ob 16. uri za mlajšo starostno skupino (od 4. do 6. leta), ob 17. uri pa za otroke od 7. leta starosti dalje. Likovno delavnico bo vodila Urška Babuder. Pomoč pri izvedbi delavnice: Mirjana Predojevič in Jure Vekjet.

Vabljeni!

Vstopnine ni.

Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.


Info:
Vlasta Barl, organizacija in izvedba multimedijske delavnice
vlastab@kibla.org