Zaradi tega se pojavljajo značilni simptomi vnetja:

- rdečina,
- oteklina,
- toplota,
- bolečina,
- omejena zmožnost delovanja.

Našteti simptomi so pogojeni s povečano prekrvavitvijo (rdečina, toplota), z izločanjem tekočine v vneto tkivo (oteklina) ter omejenim gibanjem oz. zmožnostjo delovanja.

Bolečina nastane med drugim tudi zaradi izločanja tkivnih hormonov, tako imenovanih prostaglandinov in ne služi le kot opozorilni signal temveč naj bi z mirovanjem prizadetih predelov ali okončin spodbudili proces zdravljenja.

Za zdravljenje bolečin v grlu in drugih bolečih vnetnih procesov je na voljo veliko število zdravil, ki učinkujejo večinoma dezinfekcijsko ali blažijo bolečine, ter tudi antibiotikov.

Kaj je posebnost TANTUM® VERDE?

Učinkovino benzidamin, ki je sestavni del TANTUM® VERDE, odlikujejo edinstvene lastnosti, zaradi katerih je proizvod še posebej primeren za zdravljenje bolečih vnetij v ustni votlini in žrelu:

- deluje izrazito protivnetno. Zaradi tega težave hitro izginejo.
- deluje lokalno protibolečinsko. Lokalno omrtviči vneto tkivo in tako ublaži bolečino.
- deluje antimikrobno. Benzidamin ima dezinfekcijski učinek na številne klice.

Poleg tega TANTUM® VERDE ne vsebuje antibiotikov in kortizona, organizem ga zelo dobro prenaša in je ob uporabi v skladu z navodili primeren tudi med nosečnostjo in dojenjem; manjše količine, ki jih nehote pogoltnete, niso nevarne.

TANTUM® VERDE se izdaja brez zdravniškega recepta v obliki raztopine za grgranje in izpiranje, v obliki praktičnih pastil, primernih za na pot.

TANTUM® VERDE ...in bolečine izginejo!

O delovanju in možnih neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom ali si preberite priložena navodila za uporabo.