V nesreči, ki se je zgodila 17. junija 1999, sta umrla dva otroka, tretji pa je bil poškodovan. 57-letna Catherine Kohtz je zaradi povzročitve nesreče prestala šestmesečno zaporno kazen in plačala 300 evrov kazni, začasno pa so preklicali tudi njeno vozniško dovoljenje. Kohtzova, za katero so tožilci ugotovili, da je zadnja v vrsti dejavnikov, zaradi katerih se je nesreča zgodila, je med procesom na sodišču vztrajala pri stališču, da je storila vse, da bi nesrečo preprečila, vendar se zavore avtomobila niso odzivale.

Kot poročajo mediji, so odvetniki Volva zanikali vsakršno pomanjkljivost omenjenega tipa vozila in vztrajali pri stališču, da je voznica v paniki najbrž zamenjala pedala za plin in zavore. Kljub temu je sodišče dokazalo, da so se pri Volvu popolnoma zavedali, da zavorni sistem na tem tipu avtomobila ni popoln, saj so na sistemu naredili več določenih sprememb, vendar podjetje ni bilo zmožno najti ustrezne tehnične rešitve.

"Zaradi dogodka sem še danes otopela, kljub vsemu pa se mi zdi pomembno, da je za krivega spoznano podjetje Volvo," je dejala povzročiteljica nesreče. Njen odvetnik Thierry Kahn je dodal, da so vsa njihova prizadevanja v zadnjih sedmih letih poplačana z današnjo razsodbo.