Vrhunec akcije bo Dan varne vožnje v Murski Soboti, s katerim želijo opozoriti na pomen preventivnega vedenja prometnih udeležencev. "Največji uspeh vsake poti je nedvomno povratek na domače dvorišče. Da to dosežemo, je potrebna trezna glava, spretnost pri vožnji in skrb za brezhibnost motocikla, primerna oprema, spoštovanje predpisov, previdnost in predvidevanje," je društvo zapisalo na spletni strani.

Ob pomoči pokroviteljev bodo Skladu MzM priskrbeli nekaj (pre)potrebnih sredstev, ki jih bodo uporabili za donacije direktnim ali posrednim žrtvam prometnih nesreč. Kot je društvo zapisalo na svoji spletni strani, bodo veseli vsakega srečanja z žrtvami prometnih nesreč motoristov in njihovimi svojci. Želijo, da se jim pridružijo tudi invalidi in se z njimi popeljejo celotno ali vsaj del poti. "Pridite s štirikolesniki, tricikli, avtomobili ali na invalidskih vozičkih," so jih povabili.

Veseli bodo tudi srečanja z vsemi, ki jim je mar za varnost na cestah: občinskimi sveti za preventivo in varnost cestnega prometa, šolami, predstavniki lokalnih skupnosti, društev, policisti, inštruktorji in reševalci.

Danes so okoli 380-kilometrsko pot začeli že zjutraj v Novi Štifti, prevozili bodo Primorsko in se preko Ljubljane odpeljali na Avstrijsko Koroško. V petek bodo po Koroški in Štajerski prevozili okoli 280 kilometrov. V soboto jih bo pot vodila po Štajerki in Pomurju, kjer bodo prevozili okoli 220 kilometrov.

V nedeljo bodo po Prekmurju prevozili le okoli 70 kilometrov, saj bo v Murski Soboti vrhunec akcije. Zadnji dan pa je predvidena 290-kilometrska etapa iz Moravskih Toplic preko Celja do Ribnice. Po pričakovanjih se bo večina motoristov karavani priključila le etapno, medtem ko se bo za celotno relacijo odločilo manjše število udeležencev, po pričakovanjih organizatorjev od 30 do 40 motoristov.